Θεσμική συνάντηση ΣΕΟΟΚ & Διοικητή Υποδιεύθυνσης Θήρας

  • Νέα εποχή στη σχέση αστυνομικών οργάνων και «βανάκια».
  • Η στοχοποίηση το κλάδου των μεταφορέων του τουρισμού ανήκει στο παρελθόν.

Σε μια πολύ θετική συζήτηση με ουσιαστικό διάλογο, εξελίχτηκε η προ ημερών συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΟΟΚ – Σωματείου Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων (Τράνσφερ-βανάκια) με έδρα τη Σαντορίνη, με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Θήρας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Απόστολο Κομποχόλη.
Η θεματική ατζέντα της συνάντησης περιείχε θέματα που αφορούσαν τα προβλήματα του κλάδου των επιβατικών τουριστικών μεταφορών στο νησί της Σαντορίνης, ενώ η συζήτηση εστίασε στις νομοθετικές αλλαγές που έχουν προκύψει έπειτα από τη πολύμηνη και σκληρή προσπάθεια του Σωματείου (ΣΕΟΟΚ) με τα συναρμόδια υπουργεία, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες επί σειρά ετών.
Κοινή γραμμή πάταξης της παραβατικότητας θεσπίστηκε με τους δύο φορείς (αστυνομία/Σωματείο) να συμφωνούν στα σημεία που θα πρέπει να κινηθούν οι έλεγχοι φέτος, καθώς στόχος αλλά και στοίχημα όλων αποτελεί η εξάλειψη του φαινομένου των «πειρατών» και της παράνομης άγρας, ενώ και η κλοπή μεταφορικού έργου ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Το προεδρείο αναφέρθηκε στον κ. Κομποχόλη και στη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας ανάρτησης δρομολογίων του Υπουργείου Μεταφορών.  Το υψηλό – κατά πολλούς επαγγελματίες – ποσό της διατίμησης των 36 ευρώ ως ελάχιστη χρέωση για το «μισάωρο» στην εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα προβληματίζει μεγάλο μέρος των μελών του σωματείου καθώς οι «κοντινές» μεταφορές σαφέστατα χαμηλότερου κόστους, δημιουργούν ένα μεγάλο κενό και κυρίως ένα πεδίο δράσης για αρκετούς επιτήδειους  που θα σκεφτούν να το καλύψουν παράνομα (!) με οχήματα μη ενδεδειγμένα.

Ως εκ τούτου στη συνάντηση των δύο φορέων διατυπώθηκε, ότι θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστώνεται αν τέτοια οχήματα επιχειρούν παρανόμως να προσφέρουν «πριβέ» τράνσφερ, υποκλέπτοντας μεταφορικό έργο που ανήκει είτε στα ταξί, είτε στα ΙΧΕ με οδηγό.

Επιπλέον τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΟΟΚ έθεσαν στον διοικητή της Αστ. Υποδιεύθυνσης, ότι κατά τους αστυνομικούς ελέγχους θα πρέπει να υπάρχει ο απόλυτος σεβασμός προς τον τουρίστα/επιβάτη, καθώς το κυρίαρχο μέλημα θεσμών και υπηρεσιακών παραγόντων είναι η «πολιτικά ορθή» εικόνα που επιβάλλεται στη τουριστική μας εξωστρέφεια.
Τέλος, οι δύο φορείς συμφώνησαν σε μια αγαστή συνεργασία προκειμένου οι τουριστικές μεταφορές στη Σαντορίνη να αποτελέσουν πρότυπο  για όλη τη χώρα!

Εκ του προεδρείου ΣΕΟΟΚ.