Αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων την 29.04.21

Με απόλυτη επιτυχία και παρόλο ότι ήταν Μεγάλη Πέμπτη του Πάσχα, έγινε η πρώτη ετήσια (2021) Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων (Σ.Ε.Ο.Ο.Κ).

Στην συνέλευση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας, ήτοι μάσκες, αποστάσεις και χρήση αντισηπτικού.

Τα μέλη του προεδρείου προχώρησαν σε εκτενή ενημέρωση των όσων διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, μεταξύ του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ο.Ο.Κ και των συναρμόδιων υπουργείων, υπηρεσιακών παραγόντων στα υπουργεία, και τοπικές αρχές της Σαντορίνης.

Ακολούθως, η συζήτηση στράφηκε προς τα 2 μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουριστικού μεταφορικού έργου στο νησί και κατ’ επέκταση ο τουρισμός, σχετικά με τη οριοθέτηση ζωνών στάθμευσης στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο, έπειτα και από την «αναπάντητη» πρακτική και «άφαντη» στάση του Λιμενικού Ταμείου στις επανειλημμένες  κρούσεις του  Σ.Ε.Ο.Ο.Κ προς αυτό.

«Αφού εξαντλήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου ήρεμα και ειρηνικά να έρθουμε σε διάλογο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το … «αυτονόητο» που είναι η οριοθέτηση ζωνών στάθμευσης, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το χειμώνα όπως έπραξε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.  και για άλλες 2 κατηγορίες του μεταφορικού έργου (ΚΤΕΛ & Ταξί) από πέρσι το καλοκαίρι, πλέον φαντάζει μονόδρομος η δυναμικότερη κινητοποίηση του κλάδου στο νησί, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η εν λόγω αρχή και να οριοθετήσειεπιτέλους τις ζώνες αυτές», είπαν μεταξύ άλλων τα μέλη του προεδρείου. Από την συζήτηση που ακολούθησε, προέκυψαν 2 προτάσεις: 1)η συγκέντρωση/διαδήλωση των μελών με τα οχήματά τους στο λιμάνι του Αθηνιού ή εναλλακτικά η 2)απόδοση επιστολής διαμαρτυρίας των μελών του σωματείου μέσω του προεδρείου τις προσεχείς ημέρες στο Δημαρχείο Θήρας.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, τα μέλη ψήφισαν κατά πλειοψηφία τη δεύτερη πρόταση, (επιστολή διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο) για αρχή και αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τότε να κλιμακωθούν οι ενέργειες αυτές.

Τέλος, κατά τη συνέλευση παραδόθηκαν στο προεδρείο όλα τα έγγραφα νομιμότητας των μελών και των οχημάτων τους, προκειμένου να τους παραδοθεί το αριθμημένο «ειδικό σήμα μέλους», ενώ ανανεώθηκαν και οι συνδρομές των μελών.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με δημόσια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, επί όλων των θεμάτων που αφορούν το κλάδο.

Αμέσως μετά το Πάσχα και έπειτα από την εντολή που έλαβε από την Γενική Συνέλευση μελών, το προεδρείο θα αποφασίσει για την ημερομηνία της απόδοσης της επιστολικής διαμαρτυρίας των μελών του Σ.Ε.Ο.Ο.Κ στο Δημαρχείο, ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο επόμενο δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δράττοντας  της  ευκαιρίας το προεδρείο και τα μέλη του Σ.Ε.Ο.Ο. Κυκλάδων ευχαριστούν δημόσια όλα τα τοπικά ΜΜΕ, για τη προβολή των δελτίων τύπου του Σωματείου.

Για το Σωματείο Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων

Το Προεδρείο του.