Το ΣΕΟΟ Κυκλάδων (βανάκια) στον Υπουργό

* Την Τετάρτη 16/12 η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του ΣΕΟΟ Σαντορίνης με το Υπουργείο Τουρισμού
* Σημαντικές πρωτοβουλίες των θεσμικών εκπροσώπων του κλάδου από τη Σαντορίνη, για όλη την Ελλάδα!
* Στη τελική ευθεία οι δράσεις για τις αλλαγές που αξιώνει το Σωματείο Εκμισθωμένων Οχημάτων (ΣΕΟΟ) Σαντορίνης στο σχετικό νόμο

 

Μετά από δύο μήνες συνεχούς δράσης το ΣΕΟΟ Σαντορίνης κατάφερε να προκαλέσει την προσοχή του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ώστε να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του υπουργείου προκειμένου να συζητηθούν οι εισηγήσεις των σωματείου για την εναρμόνιση του νόμου με την υφιστάμενη πραγματικότητα και το τι είναι καλύτερο για το τουρισμό μας.
Πιο συγκεκριμένα,  το πενταμελές προεδρείο του Σωματείου και αφού έλαβε τις σχετικές εντολές από τη Γενική του Συνέλευση, αρχικά συσκέφτηκε μέσω αρκετών τηλεδιασκέψεων με τα υπόλοιπα σωματεία της χώρας και ακολούθως εξέδωσε το κατάλληλο εισηγητικό Υπόμνημα προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Μεταφορών, ώστε να μπει στο σωστό δρόμο η πορεία εξυγίανσης του επαγγελματικού κλάδου που σχετίζεται με τις ενοικιάσεις ΙΧΕ με οδηγό και τις μεταφορές τουριστών.
Το Υπόμνημα που συντάχθηκε από το ΣΕΟΟ Σαντορίνης, συνυπέγραψαν τα σωματεία Μυκόνου και Κρήτης, ενώ αποδέχτηκε και το Σωματείο Κέρκυρας.

Ακολούθως και αφού αναλώθηκαν υπεράριθμες εργατοώρες σε τηλεφωνικές επαφές με αρμόδια πρόσωπα  και στελέχη των υπουργείων, τελικά συμφωνήθηκε η διενέργεια τηλεδιάσκεψης από τη Σαντορίνη με προσκεκλημένους τα υπόλοιπα Σωματεία του κλάδου, με την αρμόδια διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού για τα θέματα των ΙΧΕ με οδηγό, ήτοι τα γνωστά σε όλους μας βανάκια και αυτοκίνητα πολυτελείας.

Μετά τη προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της προσεχούς Τετάρτης, ακολούθως η διευθύντρια θα ενημερώσει τον Υπουργό για τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης λύσης και θεωρητικά το θέμα θα ολοκληρωθεί με την επικείμενη τηλεδιάσκεψη των σωματείων απευθείας με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ώστε να προκύψουν οι λύσεις που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσουν καλύτερα και ευκρινέστερα ως καθεστώς τα «βανάκια» με τους τουρίστες της χώρας.

Τα εύσημα ανήκουν στο πενταμελές προεδρείο του ΣΕΟΟ Σαντορίνης, τους κ.κ. Κώστα Ιωαννίδη, Βασίλη Κασιμάτη, Βασίλη Μπέλση, Παναγιώτη Μπακοθανάση και Νίκο Δούκα, οι οποίοι πήρα το θέμα ζεστά και κατάφεραν ότι δεν κατάφερε μέχρι σήμερα κανένα σωματείο του κλάδου.