Για την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 ορίστηκε το «πολύτιμο» ραντεβού των ιδιοκτητών εκμισθωμένων οχημάτων με οδηγό, τα γνωστά σε όλους μας βανάκια και ιχε πολυτελείας.

Είναι γεγονός ότι αν η τότε υπουργός τουρισμού (2012) κα Όλγα Κεφαλογιάννη δεν είχε θεσπίσει τον νόμο 4093/12 και δεν είχαν «πιάσει δουλειά» τα βανάκια και τα λοιπά οχήματα πολυτελείας, οι 205.000 τουριστικές κλίνες, θα ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθούν από τα 39 ταξί του νησιού, όσα «πειρατικά» κι αν διέθεταν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους, τα προηγούμενα χρόνια!
Αυτό το αναφέρουμε καθώς είναι υψίστης σημασίας να τονιστεί ότι νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, χώροι όπως η τουριστική πλευρά της Αθήνας και περιφέρειες όπως η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι πρακτικά αδύνατο να εξυπηρετηθούν πλέον δίχως τα βανάκια τα οποία έχουν πλέον καθιερωθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού τουρισμού.

Κάποτε και όταν η Ελλάδα είχε 6,5 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως (δεκαετία ’90) ίσως τα ταξί (μαζί με τα πειρατικά που είχαν!!) να έφταναν. Τώρα με 32 εκατομμύρια τουρίστες και με τον ίδιο αριθμό ταξί από τη δεκαετία του ’90, είναι απλά α.δ.ύ.ν.α.τ.ο.!

Βέβαια όλα αυτά δεν αποτελούν Ελληνική καινοτομία, καθώς σε όλο το κόσμο τα βανάκια αποτελούν το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς, όχι μόνο των τουριστών αλλά και των εν γενει πολιτών.

Όμως στο πόλεμο των συμφερόντων μεταξύ των α) ιδιοκτητών οχημάτων ταξί, β) οχημάτων δημοσίας χρήσεως (25άρια και 50άρια) και γ) οχημάτων τύπου βανάκια, οι 2 πρώτες κατηγορίες έχουν από χρόνια συνδικαλιστεί και έχουν δυναμικό λόγο στην Πολιτεία, ενώ η 3η κατηγορία, αυτή με τα βανάκια και ενώ αποτελεί τη πλειοψηφία, εντούτοις υστερεί λόγω έλλειψης συλλογικού οργάνου.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Σαντορίνη κάνει το «ένα βήμα μπροστά». Ιδιοκτήτες οχημάτων τύπου «βανάκια» (εκμισθωμένων οχημάτων με οδηγό) θα συναντηθούν τη προσεχή Δευτέρα στις 4 το απόγευμα, στη καφετέρια APPOLO του κ. Νίκου Δούκα, η οποία βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του αεροδρομίου, προκειμένου να συσταθούν σε σώμα, δημιουργώντας το Σ.Ε.Ο.Ο. (Σωματείο Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό).

Οι δράσεις του εν λόγω σωματείου θα αναλυθούν στους παρευρισκόμενους ιδιοκτήτες και που στόχο θα έχουν μεταξύ πολλών άλλων, αφενός τη συλλογική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους σε πάγια αιτήματα προς τα συναρμόδια υπουργεία μεταφορών και τουρισμού και αφετέρου τη τήρηση της νομιμότητας.
Στελέχη του υπό ίδρυση σωματείου αναφέρουν: «Το Σωματείο θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ιδιοκτητών προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα τους, ενώ επικουρικά θα παρέχεται από το σωματείο και η πλήρης ενημέρωση στα μέλη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον αδικοπραξίες όπως τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν λόγω της μη εναρμόνισης των ιδιοκτητών με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν ήταν ενήμεροι περί αυτού σε … καθολικό βαθμό»!

Το ραντεβού λοιπόν για :
τη προσεχή Δευτέρα στις 4 το απόγευμα, στη καφετέρια APPOLO του κ. Νίκου Δούκα, λίγο πριν την είσοδο του αεροδρομίου.

Πληροφορίες:
Kος Μπέλσης Βασίλης 6972018404